Circl-E


In 2016 werd het Klokgebouw ingericht zonder afval te produceren. In 2017 bouwden we een paviljoen van geleende materialen op het Ketelhuisplein. Ook voor deze Expositie Exploring Circular Housing maakten Overtreders W dit paviljoen geheel circulair.

Alle materialen hebben een eigen verhaal. Betonblokken (geleend van Rutte groep) zijn gemaakt van cement dat is gewonnen uit oude gebouwen. Citumen, circulaire dakbedekking uit gerecycled bitumen geleverd door ZND/Icopal. Pvc-buizen van Wavin, hout van Stiho, nergens is in geboord of gezaagd. Zo kunnen alle materialen na gebruik terug de schappen in.

Andere materialen worden na de DDW gerecycled of hergebruikt. Zoals het vilt van Metisse op de bankjes, dat is gemaakt van oude spijkerbroeken. Of de systeemplafondplaten uit een oud kantoorgebouw in Hoofddorp, dat New Horizon leverde voor de opbouw van het paviljoen.

opdrachtgever: Dutch Design Foundation

fotografie: Jeroen van der Wielen

bouw: Ham interieurbouw


nl/en