thuys in het dolhuys

Thuys is het restaurant van Het Dolhuys, museum over psychiatrie.

Voor het restaurant ontwierpen we een modulair wandsysteem bestaand uit boekenkastjes, folderkastjes, schilderijlijsten, een ophangpaneel voor de lijsten, akoestische panelen en kleurvlakken. Bij het ontwerpen van dit systeem hebben we rekening gehouden met de specifieke kwaliteiten van mensen met psychiatrische problemen, die vaak houden van de structuur die herhalend handwerk biedt. Alle elementen afzonderlijk zitten simpel in elkaar en konden daardoor gemaakt worden cliŽnten van twee sociale werkplaatsen. Door de verscheidenheid aan onderdelen ontstaat een rijk en kleurrijk totaalbeeld.

Een aantal onderdelen van het oude interieur kwam weer terug, in een nieuwe vorm: het eikenhout van de oude bank werd gebruikt om een lange tafel van te maken, de grote lampenkappen zijn grijs geflockt en weer opgehangen.

-

opdrachtgever: museum het Dolhuys
locatie: Haarlem
jaar realisatie: 2012
grafische vormgeving: Raw Color
interieurbouw: GGZ Noord Holland Noord, SNWA Amsterdam,Breg Hanssen, Ynze de Boer, Overtreders W
meubilair: Canoof, De Machinekamer
fotografie: Jorn van Eck

nl/en