Interieur Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders

In dit bezoekerscentrum aan de rand van de Oostvaardersplassen kunnen bezoekers iets eten en drinken, een expositie over het gebied bekijken en van het unieke uitzicht vanuit de panoramaruimte genieten.

Als vloer-, wand- en plafondafwerking kozen we voor stoere materialen die het karakter van het gebouw versterken. Daarnaast ontwierpen we in iedere ruimte bijzondere items waarvoor we ons lieten inspireren door het omringende landschap, zoals de boomluchter, de poldertafel, vogelkijkzitkastjes, een wandkleed waarop de geschiedenis van Almere verbeeld wordt, en een mobile die de rol van de gans in het natuurlijk evenwicht van de Oostvaardersplassen laat zien.

Mede dankzij het bijzondere interieur is Natuurbelevingcentrum een geliefde plek in Almere, het wordt regelmatig verhuurd aan bedrijven en particulieren om feesten, recepties en congressen te houden.

_

opdrachtgever: Stad en Natuur Almere
locatie: Almere
jaar realisatie: 2009-2011
gebouwarchitect: Drost + van Veen architecten
grafische vormgeving: Petra Warrink
interieurbouw: Rick Smeenk
fotografie: Jorn van Eck/Reinder Bakker/Ben te Raa

nl/en