Schuurschijf

Ontvangstruimte voor de tentoonstelling “The woods that see and hear”.

De boerenschuur, een icoon voor het Brabantse landschap, krijgt een nieuwe functie als bezoekersruimte voor dertien hectare. Schuurschijf is een tijdelijk bouwwerk, met café en leesruimte. Karakteristiek voor het bouwsel is de lange eettafel, waar in het midden een rij kruiden is geplant. Een ander opmerkelijk element is het uitkijkplatform, vanwaar je tijdens de tentoonstelling het terrein kon overzien.

Voor het bouwen van deze structuur maakten we zoveel mogelijk gebruik van tweedehands materialen, zoals overtollige bankzittingen van een naburige meubelfabriek en spullen verkregen via Marktplaats. Het dak werd overdekt door wit landbouwplastic.

_

FILMPJE
de opbouw

PUBLICATIES
designboom.com

opdrachtgever: Dertien Hectare
locatie: het erf van Toine van der Heijden, Heeswijk-Dinther
jaar realisatie: 2010
fotografie: Reinder Bakker, Tim Eshuis
bouw: Overtreders W, Michiel ten Kate, Theo Jansen, Multiwrap

nl/en