No Waste - Dutch Design Week 2016

Reinder Bakker en Hester van Dijk waren in 2016 art director van het Klokgebouw tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Als thema voor de tentoonstelling kozen ze voor "No Waste". Ons mondiale consumptiepatroon maakt grondstoffen in hoog tempo een waardeloze afvalberg. In het Klokgebouw maakten we een selectie van interessante projecten waarbij ontwerpers en producenten de handen ineen hebben geslagen om minder afval te produceren, door nieuwe materialen en productietechnieken te verkennen.

Door gebruik te maken van industriƫle reststromen, geleend en biologisch afbreekbaar materiaal konden we ook de hele tentoonstelling bouwen zonder extra afval te produceren. We gebruikten onder andere afgekeurde tapijttegels van Interface om bankjes mee te maken, en zonweringsdoek van Verosol met productiefoutjes voor de gordijnen waarmee we de routing door het gebouw maakten.

Naast het art directorschap van de hoofdtentoonstelling ontwierpen we in het Klokgebouw ook twee speciale stands: de tentoonstelling 'The Making of Your World' en het ABN/AMRO House.

_

opdrachtgever: Dutch Design Foundation
locatie: Klokgebouw, Eindhoven
ontworpen voor: Dutch Design Week
jaar realisatie: 2016
leveranciers No Waste materiaal: Verosol, Interface, Ecological Textiles, Ecor, Ecological Textiles, Forbo
fotografie: Tommy Kohlbrugge, Cleo Goossens

nl/en